گرمایش تابشی چیست ؟نحوه گرمایش توسط سامانه های گرمایش تابشی (گرماتابش) برگرفته طبیعت و گرمایش خورشید می باشد. در روش گرمایش تابشی، انرژی خورشیدی بدون جذب در فضای مابین زمین و خورشید، در روی کره زمین به گرما تبدیل می گردد.
گرمایش تابشی چیست ؟ سیستم گرمایش تابشی از مشعل، لوله تابشی، منعکس کننده و یک فن مکنده تشکیل شده است. مشعل نسبت هوا با گاز را در لوله تابشی به صورت احتراق کامل می سوزاند و باعث بالا رفتن دمای سطح لوله می گردد. الکترو موتور و فن مکنده، جهت احتراق را به سمت انتهای لوله هدایت می کند و منعکس کننده انرژی تابشی لوله را به وسیله امواج الکترو مغناطیس به سمت پایین هدایت میکند و بدین طریق گرمایش لازم را تامین می نماید. این دستگاه با کمک بست های ویژه به زیر سقف سالن نصب می گردند. این روش مستقیما در سامانه های گرمایش تابشی موضعی و سامانه های گرمایش تابشی مرکزی مورد استفاده قرار می گیرد .
در این روش با پرهیز از گرم کردن جرم هوا در مصرف انرژی صرفه جویی می گردد و با حذف سرمایه گذاری روی موتورخانه های متداول در سیستم های گرمایشی سنتی و کاهش هزینه تعمیر و نگهداری مربوطه، در هزینه ها صرفه جویی می گردد.
این تکنولوژی بر گرفته از بطن طبیعت و نحوه گرمایش زمین می باشد .انرژی خورشید پس از طی مسافت فراوان در برخورد با زمین به گرما تبدیل می شود ولی فضای مابین خورشید تا زمین بدلیل ضریب جذب پایین ، این انرژی را جذب نمی نماید .
سابقه استفاده از سیستم های گرمایش تابشی (Radiant Heating) یعنی روشی که در آن بدون نیاز به واسطه ای مانند هوا، گرما انتقال می یابد به دهه ۱۹۵۰ باز می گردد .
در این روش دستگاه مولد گرما ، یک مشعل گازسوز یا گازوئیل سوز است که با گرم کردن (افزایش دما) لوله های فلزی ، آن را به تابش وا می دارد . به کمک یک بازتاب دهنده(رفلکتور) پرتورهای تابش به سمت مکان مورد نظر گسیل داده می شوند تا پس از جذب بار دیگر به گرما تبدیل گردند .
در این روش با پرهیز از گرم کردن جرم هوا(هوای محیط) در مصرف صرفه جویی می گردد و با حذف سرمایه گذاری برای موتورخانه های متداول در سیستمهای گرمایشی سنتی (حرارت مرکزی و … ) و کاهش هزینه تعمیر و نگهداری مربوطه ، در هزینه تعمیر و نگهداری مربوطه، در هزینه ها صرفه جویی می گردد
۱-ایجاد تمرکز گرما در روی کف سالن
۲-عدم نیاز به تأسیسات : بویلر، مشعل ، لوله کشی ، سیالات واسط ,گرم کننده ها،یونیت هیترها ، پمپ های سیرکولاسیون ، شیرآلات کنترل عبور لوله ، تابلوهای برق و …
۳-عدم اشغال فضای مفید کاری
۴-ایجاد دمای مورد نظر درکمترین زمان ممکن
۵-کاهش چشمگیر مصرف سوخت و بازگشت سرمایه در سالهای اولیه
۶-امکان گرم نمودن فضاهایی با ارتفاع بلند و دهانه های باز با کمترین هزینه
۷-راندمان بالای احتراق(بیشتر از ۹۰ %) و رعایت مسائل زیست محیطی
۸-استفاده از سیستمهای مونیتورینگ و برنامه ریزی بر حسب ساعات کارخانه
۹-کاهش آلودگی محیط در اثر چرخش هوا
۱۰-تأمین گرمایش مطلوب با توجه به باز بودن درب ها
۱۱-گرم شدن ابزار و قطعات
۱۲-احساس شادابی بیشتر در اثر امکان تهویه بیشتر
۱-کارگاه ها و سالن های تولید کارخانجات
۲-سالن های ورزشی ، مصلاها و سالن های گردهمایی
۳-سالن های پرورش ماکیان،دامپروری ها و گلخانه ها
۴-آشیانه های هواپیما،تعمیرگاههای بزرگ و پارکینگهای عمومی
۵-انبارهای عمومی
۶-ایستگاه های راه آهن، مترو و پایانه های مسافربری
۷-مراکز خرید و فروشگاه ها
جهت آشنایی بیشتر به وب سایت گرماتابش مراجعه فرمائید .